• +90 212 664 64 50

ÜRÜN

Kare - Lama - Yuvarlak T Demirleri

Kare - Lama - Yuvarlak T Demirleri

Kare - Lama - Yuvarlak T Demirleri

Lama - Silme Demir

Silme ve Lama demiri, günümüzde geçerliliğini koruyan ve görünümü düz olan demir türlerinden biridir. Sıcak haddeleme yöntemiyle üretilen demirin kalınlığı 5-60 mm, genişliği 20-200 mm, boyu ise 6-12 metre arasındadır. Belirlenen ölçüler kullanım amacına göre değişmektedir. Çelik endüstrisinde en çok üretilen demir türüdür. Silme ve Lama demirleri; kaliteli ve dayanıklıdırlar. Günümüzün gelişen teknolojisi ile üretilen silme-lama demir sağlamlığı ve kalınlığı diğer demir türlerinden farklıdır. Dilme-lama demiri gerek kimyasal içerik (S235JR (ST37), S275JR (ST44) ve S355JR (ST52)) gerekse alternatifi olmayan kalınlık seçenekleri ile diğer demir türlerine göre benzersiz sağlamlık ve mukavemet sunmaktadır.

En zorlu sektörlerin vazgeçilmezidir. Yapı/konstrüksiyon, makine sanayi, tarım, otomotiv, demiryolu, çeşitli sanayi uygulamaları başta olmak üzere geniş bir kullanım alanına ve çeşitliliğine sahiptir.

Yalnızca teknik özellikleriyle değil dekoratif olarak da öne çıkan Lama - Silme demirler iç mimaride mobilya ve raf tasarımı gibi alanlardan peyzaj mimarisinde bahçelerde ve çitlerde kullanılabilir

Silme demir nedir ve özellikleri nelerdir?

Silme demirleri genellikle farklı ebatlarda üretilen yassı ve dikdörtgen haddelenmiş ürünlerdir. Genellikle çelik yapılarda alt yapıda inşaat demirlerine destek amacıyla kullanılmaktadır. Ayrıca, dayanıklılığı onu diğer alanlarda en iyi seçim haline getirir.

-

Üretim sürecinde müşterilerin ihtiyaçlarına göre demirin boyutu değişebilir.

-

Silme demirinin uzun ömürlü kullanımı ve dayanıklılığı sayesinde makul maliyet tasarrufu sağlar.

Bu şekilde, hem fabrikasyon hem de retrofit üretimi için kullanabilirsiniz. Silme demirlerin üretim sürecinde sıcak haddeleme ve soğuk haddeleme yöntemleri benimsenmekte ve bir temizleme aşamasından geçmektedir. Bu yöntem sayesinde hammaddedeki kabuk ve çatlaklar temizlenir. Ek olarak, malzemeyi haddelemeden önce düzleştiren kaplama da dikkate alınması gereken bir diğer husustur. Son olarak, malzeme üretimi tamamlamak için üretim hattına girer.

Silme Demir’in Kullanım Alanları Nelerdir?

Yaygın bir kullanım alanı inşaat sektörüdür. Burada öncelikle ana eleman ya da temel malzeme olarak çelik yapı kullanılmaktadır.

Otomotiv alanında da kullanılmaktadır. Örneğin yedek parça, iş makinesi ve tarım araçlarının üretiminde silme demir ilk tercihtir. Yaygın olarak kullanılan silme demirleri, birçok endüstride ilk tercihtir.

Lama Demiri Kullanım Alanları Nedir?

Ana taşıyıcı olarak kullanılan lama demir, sağlamlığı, kalitesi ve dayanıklılığı ile öne çıkar. Genellikle 6-12 metre arasında üretilir. Dikey kesitte üretilen lama demirler dikdörtgen şeklindedir. Lama demir ağırlıklı olarak inşaat sektöründe güçlendirme işleminde kullanılmaktadır. Özellikle çelik yapı binalar için önemli bir yer taşır. Çelik yapılarda uygulama alanları;

- çelik dirsekler ve perdeler,

çelik ızgara üzerinde,

çelik taşıyıcı sistem,

Çelik destek olarak kullanılır.

Lama demirlerin bir diğer kullanım alanı da otomotiv sektörüdür. Takviye malzemesi olarak yaygın olarak kullanılan yassı demir, paslanmaz çelik konstrüksiyon larda yıllarca dayanıklılık göstermiştir. Örneğin zemin ve tavanlardaki profillerin desteğini güçlendirmek için kullanılır.